Агресивен мъж от Мартен с изгаряния по тялото е настанен в хирургия с белезници на ръцете, след като обиждал персонала в Спешно приемно отделение в болница „Канев“ и налетял да бие на лекар.
Случката се разиграла на Сирни Заговезни - деня за прошка. Вечерта 31-годишният обилно почерпен мъж опитал да прескочи традиционния празничен огън в центъра на Мартен, но паднал върху жаравата и получил изгаряния. Около 23 часа бил закаран с линейка в „Канев“, където обработили раните му, след което той дал устно съгласие да бъде приет в хирургично отделението. Когато се стигнало до настаняването му, мъжът започнал да обижда и псува медицинския екип и отказал да бъде настанен на лечение под предлог, че никой не му обръща внимание. След това махнал абоката на поставената му система и тръгнал да излиза от отделението, като блъснал грубо дежурния хирург. 
Повикани на помощ полицаи от Второ районно укротили буйстващия пациент и го настанили с белезници на легло в болнична стая. Пред вратата застанал униформен, за да предотврати евентуална саморазправа или опит за самоубийство със скок от шестия етаж, с което той заплашвал.
Образувано е досъдебно производство за хулиганство.