Поредното дело за смъртта на останалия завинаги на 18 години Алекс Ангелов от Бяла не донесе исканата от близките и приятелите му развръзка и борбата им вероятно ще продължи.
Великотърновският апелативен съд измени присъдата на Окръжния съд в Русе от ноември 2018 година срещу Валентин Маринов от 20 години затвор на 4.5 години.
Всички решения за намаляването на наказанието бяха съпровождани от възмущение и протести на семейството и приятелите на младежа, който не дочака абитуриентския си бал, но мъката и сълзите в очите не са аргументи в съдебни заседания.      

Нелепата трагедия се разигра на 8 юли 2017 година.
Валентин и Алекс се веселили в дискотеката в Бяла в различни компании. След като си тръгват, Валентин поискал цигара от 18-годишното момче, което не пушело и реагирало остро. Между двамата се разразил спор, в който се включили и роднини на 36-годишния Валентин. Алекс ударил племенника на Валентин - Йордан Йорданов, в отговор Валентин ударил Алекс. Момчето залитнало и паднало на плочките, като тилът му се ударил в бордюра. Линейка го откарала в безсъзнание в болница „Канев“, но седмица по-късно момчето починало, без да дойде в съзнание. 
На 14 ноември 2018 година Окръжният съд осъди Маринов на 20 години затвор за умишлено убийство и присъди по 100 000 лева обезщетение на двамата родители на жертвата.  
Защитата на подсъдимия обжалва и на 4 юни 2019 година Апелативният съд намали наказанието на 3 години затвор, след като прие, че няма умисъл за убийства. Близките оспориха решението и Върховния касационен съд върна делото във Велико Търново за ново разглеждане от друг състав. След назначена комплексна допълнителна съдебно-медицинска експертиза с участието на съдебни медици и физик на на 30 януари 2020 година апелативните магистрати увеличиха наказанието на Маринов на 4 години. След жалба на близките и това решение падна на 21 юли 2020 година и нов състав гледа делото във Велико Търново в две заседания - на 21 септември и 17 ноември 2020 година. Шестима свидетели бяха повторно разпитани и беше прието заключението на назначената тройна допълнителна комплексна съдебно-медицинска експертиза.
Сегашното решение гласи, че Окръжния съд неправилно е квалифицирал случая като убийство с евентуален умисъл. Според магистратите, които се позовават на експертизата, нанесеният от Валентин удар в лицето на Алекс е бил слаб не би могло да се свърже с желание от страна на подсъдимия да нанесе сериозни увреждания или да причини смъртта на момчето. Посочено е и влиянието на изпития от Алекс алкохол, който според заключението на вещите лица е бил малко над 2 промила и е довел до неконтролируемото му падане, удара ва глевата му в бетонните плочки и получаване на тежка черепно-мозъчна травма, довела до смърт. 
Затова третата присъда на Валентин Маринов - 4.5 години затвор - е за причиняване на смърт по непредпазливост и е близка до предишните. Изцяло е  потвърдено решението на Окръжния съд той да плати по 100 000 лева обезщетение на родителите на жертвата.
Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.