НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ ОТ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ХАКАТОНА НА ТЕМА „ИКОНОМИЧЕСКО ОВЛАСТЯВАНЕ НА ЖЕНИ, ПРЕЖИВЕЛИ ДОМАШНО НАСИЛИЕ“

В Русенския университет „Ангел Кънчев“ се състоя церемония по награждаване на отборите от хакатона на тема: „Икономичеко овластяване на жени, преживели домашно насилие“. На събитието присъстваха Ректорът, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, проф. дн Сашо Нунев, Галя Иванова- представител на Kaufland България, Диана Георгиева- експерт в Център за развитие на устойчиви общности- София.

 

Участниците от всички тринадесет отбора на Русенския университет надвишават 70, което показва, че нашите студенти са социално ангажирани и с активна гражданска позиция по проблема. Всеки получи сертификат за участие и пресонален подарък от Г-жа Диана Георгиева.

Беше сключен договор за дарение, с който Г-жа Галя Иванова- представител на Кaufland България, предаде на Русенския университет, в лицето на Ректора, лаптоп и оборудване към него за научна дейност на студентите от професионално направление „Социални дейности“.

Утре, 16.03.2021г., ще бъде подписан Териториален протокол за подкрепа, който ще даде възможност на всички заинтересовани страни – кризисни центрове, институции, компании и НПО, да работят заедно, изграждайки мултидисциплинарен подход към преживелите домашно насилие.