Още един акт на Областната дирекция на МВР за липса на маска по време на извънредното положение миналата пролет не издържа в съда. Жлбата е подадена от русенеца М.П.Л. за наложената му глоба от 300 лева, а делото по нея бе разгледано в петък в Районния съд от съдия Мирослав Йорданов.
На 14 април миналата година около 1.30 часа след полунощ патрул на полицията вижда, че на ул.“Ст.Стамболов“ 99 има група хора без маски или други предпазни средства, покриващи носа и устата. След като униформените се насочили към тях, младежите се разбягали, но М.П.Л. не се разминал с проверката и бил санкциониран. Връченият му препис от акта обаче бил  нечетлив, което е ограничило възможността му да разбере какво е нарушението и да организира защитата си и да възрази в законовия тридневен срок от подписването му, прие съдът.
Освен това заповедта на тогавашния министър Кирил Ананиев още не е била обнародвана в Държавен вестник и съответно няма как да е нарушена, след като не е в сила.
По тази причина санкцията падна, а ОДМВР трябва да плати направените за оспорването й разноски, постанови съдия Йорданов. Решението може да се обжалва.
Това е вторият отменен акт в рамките на два седмици за неносене на маски на ОДМВР по време на извънредното положение миналата пролет.