Две „джазови“ постановки ще изкушат почитателите на свободната музика през април на сцената на Доходното здание. Едната е новата театрална премиера „Артисти в джаза“, която ще бъде представена първо на 11 април, а след това и на 14-и. Режисьор и сценограф на концерт-спектакъла е Евгения Явашева, музика на живо ще изпълнява Илиян Трифонов, а в сценичното действие са заети Венцислав Петков, Евгения Явашева, Ивайло Спасимиров, Кадри Хабил, Красимир Ненков, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Надя Банчева, Тони Тончева. 
Преди това, на 6 април, темата за джаза ще открие екип на Старозагорската опера, който е избрал Голямата зала на Доходното здание, за да покаже своя спектакъл „Джазоспекция“. Това е френски джаз в картини, базира на кадри от филма „Baraka“, обясняват от операта в южния град. Русенци ще имат удоволствието да се пренесат в света на модерния балет и да си припомнят великия Морис Бежар в изпълнение на старозагорския балет. Всъщност, в реализацията на постановката има и русенско присъствие. Както се посочва в афиша на „Джазоспекция“, идеята, сценарият и режисурата са на Славчо Николов, който работи в плътен тандем с главния диригент на Русенската опера Димитър Косев. Самият Косев ще се изяви и като пианист /втората му специалност по виенската диплома/, а сред изпълнителите на джаз сюитата на Клод Боллинг е и русенският контрабасист Илия Игрибозов. 
Пак на 6 април, но на камерна сцена „Слави Шкаров“ публиката ще види „Lovid 19“ с Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров. На 8 и 9 април ще се игрпаят „Помощ, жена ми е луда“ и „Изненадата“. На 12 и 28-и всички, които не още не са видели „Балканска сватба“, имат шанс да го направят. „Големанов“ с Христо Гърбов е предвиден за 16 и 21-ви, на 19-и се играе „Рожден ден“, а театралният април ще завърши с „Хоро“ по Антон Страшимиров.