Журналистът от сайта „Петел“ Недко Петров, който от много години следи отблизо варненския футбол и е един от най-добрите му познавачи, заяви пред „Утро“, че най-интересният момент за него в мача „Спартак“-“Дунав“ ще е тактическият сблъсък между младите треньори на двата отбора.
„Нашият Васил Петров е на 34 години. Той е основател на школата в „Царско село“ и малко изненадващо се озова във Варна. Когато караше курс за лиценз „А“, помня, че си записваше тренировките на Енгибар Енгибаров. С работата си тук успя да стабилизира отбора и да направи добра сплав от млади и опитни футболисти“, разказа Петров.
Според него шансовете за победа на „Спартак“ в този мач са доста по-солидни.
„От опит знам, че млади играчи като тези на „Дунав“ подгъват колене, щом се изправят срещу калени и по-надъхани състезатели. Дано не съм прав. Аз съм спартаковец от дете, но винаги съм симпатизирал на русенския отбор. Навремето, когато треньор на „Спартак“, беше русенецът Никола Христов, бях в чудесни отношения с него. Той беше създал много грамотен отбор, но тогава клубът, воден от президента Николай Ишков, беше в плачевно финансово положение“, заяви Петров.