Футболистите на „Дунав“ ще гостуват в неделя на „Спартак“ /Варна/ в най-интересния мач от кръга в първенството на Североизточната Трета лига. Изходът от този двубой няма да пренареди класирането, но ще е първият важен тест за русенския отбор и сверяване на класата с лидера в дивизията, който е и почти сигурен участник във Втора лига от следващия сезон.
„Готвим се сериозно. В двубой като този ще разберем накъде вървим като развитие на младия ни отбор. Изгледахме записи на три срещи на варненския тим. Лидерската му позиция не е случайна. Спартаковци разчитат в атака на бързите Янаки Смирнов и Мехмед Сабри, централните им защитници изглеждат много стабилни и добре сложени като физика, в средата на терена работи техничният плеймейкър Янчо Андреев. Важното за нашите момчета е да не се стреснат и да покажат това, което могат“, каза пред „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Всички футболисти са здрави с изключение на Александър Кирилов. Централният нападател вече тренира на облекчен режим, но ще му трябват поне десет дни до завръщане в основния състав.
Цирков коментира и факта, че двама русенци - Кристиан Върбанов и Мирослав Георгиев, играят за отбора на „Спартак“.
„Когато водех юношите, Кристиян беше моят капитан. Много разчитах на него. Георгиев /със стаж в школата на „Лудогорец“ и в състава на русенския „Локомотив“ - б.р./ също е интересен халф. Съжалявам, че момчета като тях не са с екипа на „Дунав“. Нашата политика е да налагаме русенски футболисти. Неслучайно през зимата прозвъних толкова телефони на момчета, които играят за други клубове. Някои се завърнаха при нас, с други нямахме този късмет“, заяви Цирков.
Мачът на „Дунав“ срещу „Спартак“ ще е от 15 часа.
В другите мачове от кръга: „Спортист“ /Генерал Тошево/-“Септември“ /Тервел/, „Интер“ /Добрич/-“Светкавица“ /Търговище/, „Шумен“-“Черноломец“ /Попово/, „Устрем“ /Дончево/-“Тополи“, „Доростол“-“Лудогорец 3“, „Черноломец“ /Билчик/-“Ботев“ /Нови пазар/.