Проектобюджетът на Община Русе за 2021 г. в по-голямата си част отговаря на вижданията ни, но имаме и въпроси по него, заявиха на пресконференция съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“, които заедно с БСП формират управляващото мнозинство в Общинския съвет. Те коментираха, че е нормално средствата да не достигат, но въпреки това патриотите ще направят свои предложения и са готови да обсъдят предложенията и на другите политически сили.
Председателят на групата Асен Даскалов очерта положителните неща, заложени в бюджета, които съвпадат и с програмата на „Патриотите-ВМРО“. Сред тях е отпускането на помощ за новородени деца, намаляване на таксите в детските градини, закупуване на техника за ремонти и озеленяване, машини за кметствата, облагородяване на Парка на възрожденците.
Това, което притеснява съветниците, е липсата на оптимизация на разходите специално в звено КООРС и „Обреден дом“, където приходите са почти едни и същи, а разходите растат.
Пламен Цветков коментира данните за собствените приходи за последните пет години, които от 2017 до 2021 г. се движат основно надолу. Според него трябва да се потърсят резерви в приходи от общинска собственост, ефективно работещи общински дружества, рекламна дейност от поставянето на рекламни елементи, стриктно спазване на концесионните договори. По отношение на местните данъци и такси трябва Общината да бъде разумна, адекватна и справедлива. 
Големият въпрос според Цветков са отпадъците и мерките за тяхното сепариране и преработка.
Луиза Попова изрази удовлетворението на групата, че ще се направи така дълго чаканото почистване и облагородяване на Парка на възрожденците, заедно с повече пространство за чествания пред паметника на Левски. В другия парк - на младежта, ще се модернизират тенис кортовете, което също е по идея на патриотите.