„За първи път влизаме в предизборна кампания след участие в управлението и има какво да кажем. Ние променихме фундаментални за държавата политики. Продължаваме да се концентрираме над увеличаване на приходите и постигане на европейски стандарт за страната, който да привлече обратно българите в чужбина. Наша амбиция е и формирането на самоуправляващи се региони - искаме повече власт да излезе от София, за да спасим регионите“. Това каза водачът на листата Искрен Веселинов при официалното откриване на предизборната кампания на ВМРО в Доходното здание.
„Искам моите деца и следващите поколения да останат тук, да имат дом и бъдеще в България! Да живеят в една нормална държава, в която законността, моралът и справедливостта са водещи ценности!“, заяви неговият подгласник Галин Григоров. 
Партията регистрира за участие в изборите пълна листа с 16 кандидат-депутати, които бяха представени от общинския председател Асен Даскалов. На финала ВМРО зарадва своите симпатизанти с постановката на русенския театър „Големанов“ от Ст.Л. Костов.