Футболистите на „Дунав“ победиха „Спортист“ /Генерал Тошево/ с 2:0 във втория си двубой от първенството на Североизточната Трета лига. След мача „Утро“ разговаря с треньора Мартин Цирков.
„Беше мач, типичен за нивото на футбола в тази група - с дърпане, щипане, блъскане, ритници, закани. През първото полувреме не се игра нищо, защото домакините непрекъснато влизаха в сблъсъци, опитвайки се да сплашат младите ни играчи. Съдията /Радослав Шиков от Варна/ се уплаши и номерата на „Спортист“ минаваха. Затова пък показа „смелост“ и ни нашари с цели 6 жълти картона. Да не говорим, че теренът беше ужасен. Няма какво да се оправдаваме - аз казах на момчетата много по-рано, че докато сме в Трета лига, ни чакат точно такива мачове. Така ще е срещу „Септември“ /Тервел/ и куп други отбори, стилът на които са груба игра и помпане на мускули“, каза Цирков.
Според него „Дунав“ показал по-добра игра през второто полувреме. 
„След 0:0 на почивката Атанас Стамболов вкара хубав гол след асистенция на Преслав Петков. Петков му сервира топката на празна врата. Нататък на терена  имаше само един отбор. „Спортист“ не направи нищо пред Ангелов. Изпуснахме много положения, и то в ситуации, в които наши футболисти излизаха сами срещу вратаря. Към края на мача Стамболов центрира остро и защитник на домакините засече топката в собствената си врата“, обясни още треньорът.
Той допълни, че първият сериозен тест за отбора ще е другата неделя, когато следва мач срещу „Спартак“ във Варна.
На въпроса какво е състоянието на контузения централен нападател Александър Кирилов, Цирков отговори, че глезенът му е напълно обездвижен за седмица. 
В другите мачове от междинния кръг: „Интер“ /Добрич/-“Спартак“ /Варна/ - 0:8, „Шумен“-“Септември“ /Тервел/ - 0:0, „Устрем“ /Дончево/-“Светкавица“ /Търговище/ - 0:1, „Доростол“ /Силистра/-“Черноломец“ /Попово/ - 0:0, „Кубрат“-“Лудогорец 3“ - 0:3 /служебно/. 
Класиране
1. „Спартак“     41
2. „Светкавица“ 36     
3. „Черноморец“     33 
4. „Лудогорец 3“ 32
5. „Шумен“    29 
6. „ДУНАВ“    29 
7. „Септември“ 26     
8. „Черноломец“ 26     
9. „Устрем“      25     
10. „Доростол“ 17     
11. „Ботев“      15 
12. „Тополи“     10     
13. „Спортист“     10 
14. „Кубрат“     8 
15. „Интер“    4