През специално изграден страничен вход ще влизат социалните асистенти в изнесения офис на Община Русе в блок „Скопие“, срещу който живеещите в сградата остро протестираха.
На 24 февруари „Утро“ публикува предупреждението на живеещите в блока, направено чрез един от тях - Йордан Златев, че съседите са сменили дограмата на входа, поставили са нова врата и не са съгласни оттам да преминава потокът към социалната служба, сред който може да има всякакви хора.
Нямаме нищо против помещението да се използва от социалните служби, но нека си направят отделен вход. Не искаме да виждаме непознати по етажите, да намираме боклуци или входът да се ползва за тоалетна. Опитваме се да открием нашия професионален домоуправител, който, оказа се, е дал ключа от помещението, без дори да си направи труда да ни уведоми. От две години, всъщност от наемането на този домоуправител, той не се е появявал при нас и всички усилия да се свържем с него са били безрезултатни. Само касиерката идва редовно, заяви Йордан Златев и предупреди, че живеещите в блока са настръхнали и са готови за протести.
„Утро“ също не успя да говори с въпросния професионален домоуправител, който иначе обича рекламата чрез медийни участия. 
Опитите ни да се свържем с когото и да било от фирмата „Професионален домоуправител“ на посочения в блок „Скопие“ телефон удариха на камък. След учтиво изброяване от типа „За съобщения - натиснете едно“ до позиция номер 6, любезният дамски глас почти незабавно обявява: „Благодарим ви за обаждането. Дочуване!“. И връзката прекъсва. 
Все пак обаче връзка е била установена от клиентите и фирмата е предоставила в Общината подписка с участието на 53 собственици на жилища в сградата. Вчера зам.-кметът Енчо Енчев, шефът на хуманитарната дирекция Катя Петрова и новият началник на отдел „Социални дейности“ Симона Христова, за която това е и първа професионална задача на тази длъжност, се срещнаха с хора от блока и се споразумяха. Договорено беше също да бъде премахната рампата, която е с остри и опасни ръбове. Тя ще бъде преработена и преместена от страната на новия вход.
„Изолирането на самостоятелен вход е наложително, за да няма напрежение в блока. Общината се ангажира с проектирането и изграждането му“, каза Енчев.
„Желанието на Община Русе е да бъде по-близо до работата на нуждаещите се от асистенти в кв. „Възраждане“. Помещението се преоборудва, за да може хората, работещи в района, да имат по-бърза връзка с отдел „Социални дейности“ и да не оставят дълго без закрила болните, които обгрижват“, посочи Катя Петрова.
Първоначално в блок „Скопие“ ще работят двама служители, които ще посрещат над 100 асистенти от квартала. Изнесеният офис ще отвори на 10 март.