Възпитаници на две учебни заведения в община Ценово се представиха успешно на рецитала „За да я има България“, организират от Общинския младежки дом в Русе. Общо 13 деца рецитираха стихотворения, посветени на Родината, свободата и в памет на загиналите герои. В различни възрастови групи те успяха да се преборят с голямата конкуренция и спечелиха четири отличия. В седемнадесетото издание на конкурса се включиха 345 участници от цялата страна.

Аничка Красимирова заслужено получи първо място в трета възрастова група в раздела за възрожденска поезия. Заедно с нея журито класира на призовото място още двама участника. Дванадесетокласничката от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица се представи с поемата „Хаджи Димитър“. Момичето се е подготвило за рецитала в родното си село, когато обучението се е провеждало дистанционно в онлайн среда. Рецитаторските умения и сценичното поведение на абитуриентката са били доусъвършенствани с помощта на читалищният секретар Петя Герасимова. Още две деца от Караманово – Десислав Асенов и Владислава Мирчева от ОУ „Христо Ботев“, във втора възрастови група спечелиха поощрителни награди. „Зад кадър останаха родители и учители, които стимулираха и даваха напътствия на децата. За пореден път пролича , че чувството за родолюбие не е останало в миналото, а все още активно живее в сърцата на младите“, сподели Петя Герасимова.

От ОУ „Христо Ботев“ в Ценово участваха с изпълнението на десет стихотворения. Стилиян Стефчев от втора възрастова група също беше отличен с поощрение.