„Мисля, че имам сили да се класирам за финала на европейското първенство в зала“, заяви лекоатлетката на „Дунав“ Инна Ефтимова.
Най-добрата ни спринтьорка през последните години след Ивет Лалова ще бяга в полския град Торун като участничка на 60 метра. Съвсем наскоро тя спечели златен медал на балканското първенство в Истанбул. Междувременно, както писа „Утро“, тя подобри личния си рекорд в тази дисциплина.
„Щастлива съм, че финиширах първа в Истанбул и изживях тази хубава емоция да съм на най-високото стъпало. В олимпийски цикъл сме, всички състезатели са на едно много сериозно ниво, така че тази година конкуренцията ще е още по-здрава. Състезанието в Турция протече доста гладко, нямах никакви проблеми и мисля, че българският отбор се представи доста добре“, каза Ефтимова. 
 Тя коментира още олимпийските игри в Токио и шансовете си за участие.
„Новата система на класиране е по-справедлива за всички атлети. Тази година олимпийските нормативи са най-сериозните, откакто се провеждат игрите. Трябва да има и втори вариант, от който атлетите да се възползват, за да участват на Олимпиада. В момента по ранкинг имам право на участие, надявам се, че ще подсигуря квотата и с покрит норматив. Така ще съм съвсем сигурна, че ще бягам в Токио“, каза спринтьорката.
На финала Инна подчерта още, че тренира с голямо настроение, тъй като има пълната подкрепа на своите родители.