Собственици и управители на транспортни фирми в България гостуваха тези дни на „Булмаркет“, където новият „Iveco SN LNG“ бе демонстративно зареден в първата у нас станция за зареждане на тежкотоварни автомобили с втечнен природен газ (LNG). Тя е изградена на територията на терминала за съхранение на LNG до пристанището на Русе и е с обем от 1000 куб. метра. 
„Булмаркет“ от години инвестира в сектора на алтернативните горива. Природният газ е нисковъглеродно гориво и отделя почти нулеви емисии. Използването му при транспорта носи изключително големи екологични и икономически ползи и затова LNG играе ключова роля в енергийната цел на ЕС за преход към бъдеще с ниски въглеродни емисии. Развиването на LNG инфраструктура е изключително важно за България, за да се постигне диверсификация и сигурност на енергийната система, конкурентност на транспортния сектор.
Според управителя на „Булмаркет Си Ен Джи“ ЕООД  Пламен Вутов плановете на компанията са през следващите години да изгради собствена мрежа и поетапно да покрие страната със зарядни станции за LNG, разположени на входно-изходни точки на страната - Русе, Видин, по пътя за Гърция, София, както и в района на Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас. По този начин ще се свърже България с европейската мрежа от газозарядни станции за LNG.
Сега действащата зарядна станция ще бъде преместена от пристанище „Булмаркет“ на друг терен на основната пътна артерия към границата с Румъния, тъй като в момента мястото й не е удобно за зареждане на тежкотоварни композиции.