Волейболистите на „Дунав“ загубиха с 2:3 дербито срещу „Локомотив“ в Пловдив и е ясно, че ще завършат втори във втората осмица на първенството в Суперлигата. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Данаил Милушев.

- Г-н Милушев, през няколко дни загубихте срещу „Ботев“ /Луковит/ и „Локомотив“ с 2:3 и все след тайбрек. Какво е вашето обяснение?
- Срещу „Локо“ играхме добре. В такива мачове става въпрос и за шанс. Освен това всичко на всичко разполагахме само с един център - Владимир Христов. Георги Чалъков и Борис Наков са контузени. Единият има проблеми с кръста, другият - с коляното. Затова се наложи Наков да бъде заменен от Христо Костов. Без толкова важни хора на ключова позиция трудно можехме да направим нещо повече. Сега ни чака само още един мач от редовния сезон - на 6 март срещу „Славия“ в Русе. Ясно е, че ще вземем този двубой, тъй като, каквито и проблеми да имаме, сме с класа над „белите“.
- Сигурно сте доволен, че изпълнихте основната цел - да се класирате на първите две места във втората осмица?
- Ние можехме да бъдем в елитния Топ 8 още от началото на първенството, но малшанс ни попречи да елиминираме тогава отбора на ЦСКА.
- Доколкото разбираме, сега отново ще играете с „червените“ в плейофната фаза на първенството.
- Точно така. Регламентът предвижда 3 мача до две победи - един в София и един в Русе съответно на 16 и 19 март. При равенство в серията третата среща ще е на 22 март.
- Какво да очакваме от този дуел?
- Ако ни си върнем контузените хора, ще ни бъде доста трудно. Освен това момчетата са смазани от сгъстената програма с мачове и дългите пътувания. Затова след срещата с „Локомотив“ им дадох почивка от 2 дни.