Една от големите предизборни интриги - листата на ГЕРБ, вече е разбулена. Вчера кандидатите за депутати на управляващата партия бяха регистрирани в Районната избирателна комисия.
„С голяма радост приемам номинацията си за водач на листата в Русе. Номиниран съм и във варненската листа, но по-назад. Моята цел е да концентрирам силите си за Русенския регион и нашата цел са 32 470 гласа - поне три сигурни мандата и един глас отгоре“, коментира водачът Красен Кралев.
„Опитахме се да направим баланс между млади и опитни хора в различни сектори. Имаме инженери, предприемачи и лекари“, коментира Пламен Нунев, който е и областен координатор на ГЕРБ.
На трето място е директорът на здравните заведения „Медика“ Алисе Муртезова, след нея е областният лидер на СДС Станимир Станчев. Следва председателят на групата общинските съветници от ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян. Познато име е и директорът на театъра и общински съветник Орлин Дяков /7/. В листата има още двама директори - на СУ „Йордан Йовков“ Кремена Кръстева /12/ и на операта Иван Кюркчиев /13/. Преди тях е проф.Михаил Илиев /8/, в списъка от гражданската квота е и Евгени Игнатов /11/ - и двамата са и общински съветници.
Най-младият участник в листата е Георги Кръстев, студент по право, който е едва на 21 години и като своя лична кауза посочва многото негови връстници, избрали да напуснат страната заради ниски доходи. За него политиката не е непозната - той е син на общинския съветник и бивш зам.-кмет Наталия Кръстева.
Набива се на очи отсъствието на настоящите народни представители Светлана Ангелова и д-р Андриан Райков, което бе обяснено от Пламен Нунев с политиката на партията за обновление.
Листата на ГЕРБ
1. Красен Кралев
2. Пламен Нунев
3. Алисе Муртезова
4. Станимир Станчев
5. Бедрос Пехливанян
6. Асен Станчев
7. Орлин Дяков
8. Михаил Илиев
9. Георги Георгиев
10. Красимир Костадинов
11. Евгени Игнатов
12. Кремена Кръстева
13. Иван Кюркчиев
14. Анета Симеонова Сачкова-Карагьозова
15. Георги Кръстев
16. Мирослав Залев