Смел русенец оказал съдействие на полицията за задържането на дързък нарушител, като преградил пътя на автомобила му със собствената си кола и го принудил да спре.
 В събота късно вечерта екип на Първо РПУ видял, че „Ауди А3“ се движи с бясна скорост по бул.“Цар Освободител“ и вдигнал палката. Шофьорът обаче продължил към кръговото до областната полицейска дирекция и завил по „Липник“. В преследването се включили екипи на Второ районно, на КАТ, а за изненада на полицията - непознат гражданин със собствената си кола. Това бил около 30-годишният Димитър Иванов, който решил да помогне. 
Беглецът завил към болница „Медика Русе“ и излязъл на ул. „Рига“. За да избегне сградата на Второ районно, тръгнал към гаражите под бул.“България“, завил покрай тях наляво, излязъл на обръщалото на девета автобусна линия и се насочил към бирената борса. Там обаче го чакал полицейски екип. За да си разчисти пътя, лудеещият шофьор блъснал патрулката и ранил двамата униформени до нея, след което направил опит да се измъкне на заден ход, но там пътят му бил преграден от колата на Димитър Иванов и беглецът се блъснал в нея. Секунди след това безцеремонният нарушител бил задържан.
Установено е, че той е на 20 години, с отнета през юли миналата година книжка за шофиране след употреба на дрога. В автомобила му са намерени различни наркотици, електронна везна и голяма сума пари. Младежът е задържан в следствения арест за три денонощия, съставени са му и 13 акта по Закона по пътищата.
За оказаното съдействие и проявената смелост и гражданска доблест вчера директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов награди Димитър Иванов с почетна грамота.