С 2650 лева е ужилен русенец от майстор на покриви, който прибрал парите, зарязал недовършена работата си и изчезнал. За случая са уведомени прокуратурата и полицията, но резултатът е отказ от образуване на досъдебно производство поради недостатъчно данни за престъпление.
През юли миналата година се свързах с майстора Пламен Ангелов и устно се договорихме да направи ремонт на покрива над таванската ми стая в блок 33 на ул.“Даме Груев“ в кв.“Дружба 3“, където в собствен апартамент живея със семейството си, разказа пред „Утро“ Цветан Цветков. Трябвало да бъдат ремонтиране 50-60 кв.метра. За начало Цветков дал на майстора половината от договорената сума - 1325 лева, а на 29 юли му броил останалите пари, но без работата да е довършена. Свидетел на предаването на парите бил съсед, който бил близо до стъпалата на входа, където Цветков дал на Ангелов парите. За устно договорената сума Пламен не ми издаде документ в момента, като каза, че на другия ден щял да ми даде разписка, но това не стана, уточни пострадалият.
Вместо това майсторът се прехвърлил да ремонтира покривите на други двама съседи, като изоставил работата при Цветков. На новите си клиенти той извъртял същия номер, след като им взел взел различни суми. Наложило се те да наемат друг майстор, който довършил работата срещу допълнителни пари. 
Тъй като Пламен Ангелов вече не отговарял на мобилния си телефон, в края на ноември Цветан Цветков подал жалба до Районната прокуратура и до полицията. От Първо РУ издали протокол за полицейско предупреждение на Пламен Ангелов. На 17 февруари работещият по случая прокурор  изпратил на Цветков постановление за отказ от образуване на досъдебно производство с мотива, че проверката е извършена обективно, всестранно и пълно, като не са събрани достатъчно данни, от които може да се направи основателно предположение за извършено престъпление от общ характер. Прокурорът написал, че възникналият спор може да бъде разрешен от граждански съд. Вярно е, че нямам документ за дадените пари, но как така няма данни за извършено престъпление от майстора, след като той не си свърши работата, не ми върна парите и аз трябваше да дам още 700 лева на друг майстор да довърши ремонта на покрива ми, гневи се Цветков. В петък той подаде жалба в Окръжна прокуратура срещу постановлението на Районна прокуратура.
„Прокуратурата разглежда деяния, които представляват престъпления. В случая става въпрос за гражданско-правни отношения, които трябва да се решават в съда“, обясни за „Утро“ председателят на Районна прокуратура прокурор Яна Илиева.
От Икономическа полиция, която работи основно с подобни измами, обясниха, че като няма документ за дадени и получени пари, доказателствата срещу виновника се събират много трудно. 
„Утро“ потърси и Пламен Ангелов, но телефонът му е изключен и не успя да се свърже с него.