Рязък шамар и злобни реплики „Марш оттука! Повече няма да влизаш в книжарницата!“, отнесло осемгодишно момиченце, ученичка в първи клас в най-многолюдното русенско училище „Васил Левски“. От вторник, когато е станала случката, детето е в шок, травмирано е и се стряска от най-малкото нещо, казаха родителите. Стресът, който изживяла невръстната Дуйгу, вероятно ще я тревожи още дълго време, със сигурност ще я стряска всеки път, когато премине покрай книжарницата на първия етаж в училището, веднага след входа, през който децата минават всекидневно.  

Гневната реакция на продавачката в наетото за книжарница помещение била предизвикана от това, че Дуйгу влязла там заедно с още шест момиченца, едното от които е нейната сестра близначка, и неволно с непохватно движение съборила една от стоките на земята. Това било достатъчно, за да скочи книжарката и да връхлети върху и без друго обърканото и смутено дете. 
Ще я съдя тази жена! - закани се бащата на близначките Дуйгу и Дилек. Родителите веднага пуснали жалби до отдел „Закрила на детето“ и до полицията за физическата разправа с малкото момиченце. Дъщерите ни толкова добре се чувстват в училище, с радост отиваха там всяка сутрин, а сега се налага да преодоляват психическия шок, който са преживели, обясни за „Утро“ бащата Джасмин Сюлейман. Особено силно било унижението за момиченцето, което било шамаросано и наругано грозно пред своите съученички и приятелки. 
Недоумявам как може да се случи такова нещо - аз самата съм майка и за мен е немислимо някой да посегне да удари дете, каза директорката на СУ „Васил Левски“ Красимира Иванова. Още повече, че детето е направило „белята“ неумишлено, добави директорката. Тя също е подала сигнал в полицията за случилото се. И се надява, че пострадалото дете скоро ще преодолее травмата.