Спортно-техническият щаб на „Дунав“ понесе тежък удар преди утрешния домакински мач за първенство на Североизточната Трета лига. Централният нападател и голмaйстор на отбора Александър Кирилов отпадна от сметките не треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов за двубоя с „Ботев“ /Нови пазар/ заради получена контузия на тренировката в сряда следобед.
„Всичко бе толкова нелепо. Алекс стъпи накриво, глезенът му се обърна и се поду. Направихме снимка, която показа, че травмата не е чак толкова сериозна, но момчето що трябва да почива поне 20 дни. Жалко, защото беше в много добра форма, а и е основният ни човек в нападение“, обясни за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Извън групата остава още един офанзивен футболист с контузия и то пак в глезена - Симеон Дочев, а Пламен Иванов ще пропусне мача заради здравословни проблеми.
„Затова сме в състав от 22-23 футболисти. Когато едни футболисти не могат да играят, трябва да бъдат заместени от други. Като за първи двубой напрежението винаги е по-голямо. Стартова победа ще ни подейства добре на самочувствието“, каза още Цирков.
Есенният мач между двата тима в Нови пазар завърши с резултат 1:0 за „Ботев“. Домакините поведоха още в 3-а минута и въпреки че „Дунав“ нападаше масирано до края на срещата, така и не се стигна да изравняване. 
Отборът на „Дунав“ е осми с 23 точки, а ботевци вървят 11-ти с 15 пункта.
Мачът утре ще се играе на стадиона в „Здравец“ и ще започне в 14 часа.