Служител не „Енерго-Про“ е загинал в сряда след падане от стълб в местността Пухлево дере край Русе.
Първоначалните предположения са били за токов удар, но тази вероятност бързо е отхвърлена, тъй като захранването е било изключено.
От компанията допускат, че фаталното падане може да е резултат на грешка на работника и увериха пред БНТ, че ще подкрепят семейството му, освен това той има и медицинска застраховка за трудова злополука.
Загиналият е имал задача да изключи високоволтовото трасе, за да може служители на фирма „Ел“ да работят по прокарване на кабел към цех на „Петър Караминчев“, разказа Венцислав Трънков, ръководител екип на фирма „Ел“. Служителите са били в близост до мястото, когато са чули шума от падането и са открили загиналия.
От фирмата обясниха, че далекопроводът е бил прекъснат. Най-вероятната причина е или подхлъзване заради конденза от мъглата, или инфаркт. Мъжът е бил оборудван с предпазен колон, каска и предпазни средства, бил е и един от най-опитните с висока квалификация. Той е имал и задължителните документи за работа по високоволтови трасета, където разрешителният режим за работа е специален. Бил е бил дългогодишен служител в „Енерго-Про“ и са му оставали броени дни до пенсия.
Образувано е следствие, което ще изясни причините за инцидента.