Волейболистите на „Дунав“ бяха елиминирани на 1/4-финалите от турнира за купата на България след загуба с 0:3 като гости на лидера в Суперлигата „Хебър“ - 21:25, 22:25, 19:25. Въпреки това момчетата на старши треньора Данаил Милушев трябва да бъдат поздравени, защото дадоха сериозен отпор на отлично селектирания тим на домакините. Освен това дунавци играха без основен състезател като Георги Чалъков, който пропусна мача заради контузия. Със здравословни проблеми бе и Владимир Христов, а Антон Василиев ще се възстановява още дълго след операция на коляното. Като либеро пък през цялото време действаше юношата Симеон Добрев.
Първите два гейма минаха по един и същ сценарий. Русенският отбор повеждаше, но опитният отбор на „Хебър“ с канадския национал Брадли Гънтър в състава си постепенно си връщаше инициативата. Гънтър реализира и най-много точки - 15 /2 аса и 1 блокада/. Дейвид Кръстев и Леон Тончев бяха най-добри в тима на „Дунав“. Те записаха съответно 12 и 9 точки.  
„Нямахме право да подценим добрия отбор на гостите“, коментира старши треньорът на „Хебър“ Драган Иванов, който пое „Хебър“ преди няколко дни, след като наставникът Атанас Петров си тръгна. 
„Играхме добре, доволен съм. Изкарахме мача само с два центъра. Заслужавахме да спечелим поне един гейм и във втората част бяхме близо до тази цел. Тогава, извинявам се за израза, една съдийска тъпотия обърка всичко. Не за първи път ставаме жертви на тенденциозно съдийство. Ако бяхме взели този гейм, щяхме да вкараме напрежение в редиците на „Хебър“ и докрая не се знаеше какво може да стане. Не знам защо трябва да се помага на домакините, тъй като нашите и техни цели са различни. Пак ще кажа - играхме добре, дано да затвърдим това представяне. В събота ни чака много тежък шампионатен мач като гости на „Локо“ /Пд/, каза за „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Данаил Милушев.
„Дунав“: Дейвид Кръстев, Симеон Добрев, Борис Наков, Александър Илиев, Леон Тончев, Ангел Павлов, Николай Манчев, Владимир Христов.