Членове на Изпълкома към БФС обмислят тазгодишното първенство в Ефбет Лига да завърши без изпадащи отбори, пише „Труд“. Идеята била към досегашните 14 тима да бъдат прибавени още два и следващият шампионат да започне с 16 отбора. Такъв състав на елитната дивизия бил най-оптимален, разсъждавали изпълкомаджиите.
Но дали идеята за нов формат не е провокирана от нещо друго? Например - че „Славия“ е на предпоследно място с 13 точки, а уж обреченият „Етър“ се събуди в края на есента, пропусна преди дни да бие „Левски“ и диша във врата на „белите“ само с една точка разлика. А, както и известно, последният тим в класирането през този сезон ще изпадне директно. Поне според действащите правила. 
„Няма да спасявам отбора си по административен път“, реагира веднага като в поговорката „Гузен негонен бяга“ президентът на славистите Венцеслав Стефанов, който междувременно е и член на Изпълнителния комитет. 
И наблегна, че „отборът ще се спаси на терена“.
Такива сме ги слушали...
Да не стане тъй, че другите господа от Изпълкома да „натрапят“ идеята си с мнозинство и Стефанов да вдигне ръце: „Ами, какво да направя - хората гласуваха така“.
И „Славия“ да се подсигури с още един сезон в Ефбет Лига.
Щото, както е тръгнало и ако играта върви по правила, „Етър“ на доказалия се вече като много добър треньор Александър Томаш като нищо може да задмине „белите“ и да ги прати във втория ешелон.
Но пък за столичните клубове, особено за утвърдените, винаги има друг аршин.