Офанзивният полузащитник на „Дунав“ Джан Хасан влязъл в полезрението на скаутското звено на „Берое“ /Стара Загора/, но категорично отхвърлил офертата да премине в отбора под Аязмото, научи „Утро“
„Решението му показва, че момчето се чувства добре при нас и че оценява дадените му шансове да върви нагоре“, коментираха от спортно-техническия щаб на „Дунав“.
Хасан е роден на 4 май 2002 година в Шумен. Забелязали таланта му, треньорите на „Левски“ го канят в София и бързо става титуляр в юношеския тим на столичани. Има известен стаж и в „Черно море“ /Варна/. От есента на миналата година е част от русенския отбор. Джан е техничен играч, а бомбените му изстрели с левия крак са негова запазена марка.
В същото време спортен сайт написа, че няколко клуба проявяват интерес към централния нападател на „Дунав“ Александър Кирилов. Той показа видимо израстване, а в подготвителния период тази зима стана стрелец номер 1 за отбора си в поредицата от контролни мачове.
Хубавото е дотук. Лошото е, че и Джан, и Алекс са с аматьорски статут. Ако някой силен клуб ги поиска, няма кой до спре момчетата да си тръгнат в най-добрия случай с минимални финансови компенсации в касата на „Дунав“. Ето защо футболисти като тях трябва да бъдат опазени от грандовете до колкото се може по-бързото завръщане на отбора в професионалния футбол.