Искрен Веселинов е един от водещите политици на ВМРО не само в Русе, а и в страната. В политиката е от 1999 година, когато е на 27 години и печели място в Общинския съвет, който оглавява в следващия мандат. Два пъти е кандидат за кмет на Русе и получава втори резултат след Пламен Стоилов. През 2014 година печели първия депутатски мандат и оттогава е в парламента. Зам.-председател е на ВМРО и е един от основните говорители на партията.
Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия, бил е директор на Областното пътно управление.

- Г-н Веселинов, каква е целта пред ВМРО в Русе на тези избори?
- Традиционно ВМРО в Русе има добри резултати, бих казал дори за страната. Не поставяме под съмнение, че ще имаме депутати в Русе.
- Представихте листа с 16 имена, два пъти повече от мандата в избирателния район, какъв знак е това?
- Това е знак за ангажимент на хората в листата на ВМРО към каузата на партията. Така 
гражданите на Русе ще могат и да избират преференциално по-голям брой хора и да избират между личности
Преференциалния вот е добра тенденция в българската демокрация и има тенденция листи да се пренареждат.
- Половината от кандидатите за народни представители, които ВМРО представи, са част от гражданската квота. Защо решихте така и това не крие ли риск да се демотивират членовете на партията?
- Такава тенденция има от 2015 година насам, като това гражданско включване го приложихме много преди други политически формации. Това е наше убеждение, че не трябва да се затваряме в партийния живот, а да търсим и можещи, активни личности, на които да дадем възможност. Това ни прави и една от листите с най-голямата преференциална подкрепа. 
Не бих казал, че е демотивиращо за членовете на ВМРО, защото като идея идва от самите тях. 
Смятаме, че политическите структури трябва да са отворени към граждански организации
- А смятате ли, че след решението на партията да се яви самостоятелно на изборите, има опасност гласовете, на които се надявате, да се разпилеят?
- Тъкмо обратното - на европейските избори се видя, че ВМРО концентрира патриотичният вот, както и много социални и политически проучвания подкрепят това. ВМРО се превърна в носител на цивилизования европейски патриотизъм, който е градивен и участва в управлението.
- ВМРО беше част от управлението през последните 4-и години, това положително ли беше, или негативно?
- За България със сигурност това беше плюс, защото ние 
преобърнахме тенденции в националната политика и бяха приети много закони, които бяха на изчакване с години
Нашата целева правителствена политика за увеличение на доходите на гражданите, като не става дума само за повишаването на минималната пенсия, ами и за работната заплата. Разбира се, важен момент беше и позицията на ВМРО за външната политика при случая с Македония. За първи път България показа национален характер и отстоява интересите си. Важно беше да видим и възраждането на боеспособността на българската армия - закупуване на нова техника, ремонт на стари машини и увеличения брой желаещи.
Друго важно нещо, над което се концентрирахме, беше подпомагането на българските деца. Държавата отдели сериозен ресурс от 70 милиона лева за детски градини и 30 милиона лева за поевтиняване на таксите им. За първи път се плащат помощи на деца, за които няма място в детски градини и са принудени да посещават частни. Важно беше и спирането на злоупотребата с помощни средства, когато децата от семейството не посещават училище.
Една моя специфична кауза беше прекратяване на практиката с вечния длъжник
където, ако нямаше намеса, 100 000 българи, изпаднали в дългова спирала, трябваше да бъдат преследвани от кредиторите си. Сега ние имаме три пъти по-голямо влияние от предишните ни двама партньори, очевидно има позитивна оценка от страна на хората за труда ни и това ни даде самочувствие да се явим и сами на тези избори.
- Какви ще са регионалните ви акценти?
- Безспорно на първо място е автомагистралата Русе-Велико Търново, която вече е проект с ясно бъдеще и не може да не се случи. Ще продължа да работя за нейното по-бързо осъществяване. Друго важно нещо за региона е състоянието на инфраструктурата, за която съм помагал много пред Агенция „Пътна инфраструктура“. Основната задача със сигурност е и работа в посока изграждането на втори мост над Дунав край Русе и реален хоризонт за това. Мой основен приоритет е и летище Русе, а 
като нова тема ще посоча корабоплаването по река Дунав
което трябва да се развие. 
- Направихте много подробен отчет за свършеното от вас през мандата, какво остана недовършено?
- Концепция за интеграция на маргинализираните общности в България, която беше внесена от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, а аз бях част от разработката. Това е важен приоритет, който не беше приет и не успяхме да реализираме. Също така и концепцията за доброволните отряди, които да помагат за опазването на общественият ред и сигурността. 
- Ако бъдете избран за депутат и от друг район, какво ще предпочетете - да представлявате Русе или да дадете път на още един кандидат от местната листа на ВМРО?
- Това е теоретичен въпрос, не е нещо, на което ще мога сега да отговоря. В такива случаи винаги е важно кой влиза, от какви специалисти има нужда парламентарната група, далеч не е еднолично решение. Аз мога да кажа поне, че през тези години, откакто бях избран за народен представител, продължавам да живея в Русе и винаги чувствам, че представлявам Русенския регион.
- Заради епидемичната обстановка това ще бъде различна кампания, какво ще представлява тя и какво очаквате от нея?
- Различна дотолкова, че няма да можем да се събираме големи групи от хора, които винаги зареждат с енергията си кампанията. Имало е случаи преди да стартираме с пълни зали или пълен площад, а 
тази година ще трябва да работим от човек на човек
Ще положим допълнителни усилия в социалните мрежи, където няма толкова пряк контакт, но тези обстоятелства са предизвикателство за всички, не сме само за нас. 
Очаквам на тези избори да има около 40% активност заради обстановката. Не мога да обвинявам хората, които ще откажат да излязат. Може би една по-късна дата щеше да е предпоставка да излязат повече хора.
- Какво е посланието ви към хората, които ще направят своя избор на 4 април?
- Смятам, че в един свят, в който стана ясно, че нещата, които бяха отричани доскоро - като националната държава - са нещата, които могат да осигурят здравето на хората и реда в обществото. Партии като нашата са гарант за силни институции и ясни обществени ценности.