Експертът по връзки с обществеността Александър Кондев е водач на листата на новата партия на бившия здравен министър Петър Москов - Консервативно обединение на десницата /КОД/, в Русе. Той бе представен вчера от лидера на партията, който пристигна в Русе заедно със заместника си Боян Стефанов.
Александър Кондев е общински служител и работи в предприятие „Русе Арт“. Освен това е секретар на Консултативния съвет по въпросите на туризма при Община Русе, оглавяван от зам.-кмета Златомира Стефанова. Занимава се и с информационни технологии. Хобито му пък е кулинарията - автор е на книгата за домашни сладкиши „Моите рецепти за сладък живот“. В политиката има опит като част от младежката структура на ГЕРБ в Русе, но е предпочел КОД, защото, както сам казва, посланията на партията съвпадат със собствените му идеи. 
„Ние имаме ясни цели. Освобождаване на предприемача от властта на чиновника. Различна социална система, подчинена на личната отговорност, за разлика от социалистическата, в която живеем сега и част от нас са задължени да внасят, а други, обявени за жертва, използват. И не на последно място много се говори кой е по-десен и какво е дясно. Дясното в България произтича от желанието за декомунизация на обществото. Ние сме за задължителна лустрация на бившата политическа номенклатура и нейните наследници. Драмата на политическата сцена в България е БСП. ГЕРБ се представят като стена срещу червеното и действа като количествено решение, но не и качествено. Те нямат ясна дясна идеология на управление. Всички казват, че проблемът в държавата е корупцията. Изключително голям фалшификат е тази зелено-розова вълна, която в момента се надига срещу нея с лозунг промяна. Борбата с корупцията е вечна. Неграмотният вот корумпира държавното управление. Пропитата с връзки държавна власт със старата комунистическа номенклатура корумпира държавата. Борбата с тези неща е борба с корупцията“, очерта профила на КОД д-р Петър Москов.