„Помещение на първия етаж в нашия блок без наше знание се ремонтира и се подготвя да стане отдел на социалните служби. Виждаме, че кипи работа, а отвън вече е направена естакада за инвалидни колички. Както е тръгнала работата, скоро този офис ще бъде открит и множество хора ще заприиждат тук да си получават социалните помощи, като ще влизат през входа за обитателите на блока“. Това разказа в редакцията на „Утро“ Йордан Златев, който обясни, че говори от името на собствениците на апартаменти в блока. 
Хората се опасяват най-вече от това, че във входа ще влизат необезпокоявано най-различни граждани, не е изключено сред тях да има и крадливи или просто небрежни към това, което живеещите в „Скопие“ са направили със собствени средства. Сменили сме си дограмите на входа, поставили сме си нова врата, не бихме искали всичко това да отиде на вятъра и да бъде съсипано, каза Златев. Той не скри, че неговите съседи се опасяват и че е възможно някои от посетителите на бъдещия офис да щъкат по етажите. Това със сигурност ще нагнети напрежение, каза Златев.
Според него обитателите на апартаментите не биха имали нищо против помещението да се използва за социални цели, но ако си направи вход от страничната част на блока и така посетителите да не безпокоят мирните собственици. 
Опитваме се да открием нашия професионален домоуправител, който, оказа се, е дал ключа от помещението, без дори да си направи труда да ни уведоми, добави мъжът. Той разказа, че от две години - всъщност от назначаването на профи домоуправителя, той не се е появявал при тях, а всички усилия те да се свържат с него, били безрезултатни. 
Йордан Златев заяви, че ако нищо не се промени - тоест, не се направи нов вход за социалния офис, хората от блока се канят да блокират работата и да предизвикат общественото внимание. 
Опитите ни да се свържем с когото и да било от фирмата „Професионален домоуправител“ на посочения в блок „Скопие“ телефон удариха на камък. След учтиво изброяване от типа „За съобщения - натиснете едно“ до позиция номер 6, любезният дамски глас почти незабавно обявява: „Благодарим ви за обаждането. Дочуване!“. И връзката прекъсва.