Депутатът от ДПС Бюрхан Абазов ще бъде водач на листата на партията и в предстоящите избори. След него в първата тройка са областният председател на ДПС Дауд Ибрям и общинският председател на ДПС в Бяла и бивш зам.областен управител Айлян Карамехмедова.
На четвърто място като представител на гражданска квота е включен управителят на русенското общинско предприятие „Спортни имоти“ Борислав Рачев, който на последните местни избори стана общински съветник от ДПС, след като преди това бе съветник от Български демократичен център.
На следващите пет места в челната десетка са общинският председател на Ветово и бивш зам.областен управител Баки Солак, общинският председател на ДПС в Две могили Мехмед Мехмедов, Алпер Топалов, Гюлвер Керим, член на НС на МДПС, Сюзан Шабанова и председателят на МДПС в Борово Айдухан Нихатов.
От 11 до 16 място са подредени бившият шеф на държавен фонд „Земеделие“ Ализан Яхова, кандидатът за общински съветник във Ветово на последните местни избори Венцислав Чавдаров, Есин Вейсалова от МДПС, председателят на МДПС в Глоджево Мехмед Гази, председателят на МДПС в Русе Айхан Тефъков и кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед.