БФС преведе на ФК „Дунав“ 70 164 лева, които клубът очакваше дълго време по програмата на УЕФА „Солидарност“. Това е сума, която УЕФА разпределя според ранга на родните клубове от участието на „Лудогорец“ в Шампионска лига и Лига Европа. На практика разградчани спасиха дунавци, тъй като нашите хора в лицето на новото си ръководство трябваше да броят на турския „Малатияспор“ 22 000 евро по трансфера на Беркан Дорду. Този футболист подписа преди година и нещо договор с „Дунав“, но не взе участие в нито един мач. После осъди клуба. Ако въпросните 22 000 евро не бяха преведени, БФС нямаше да разреши нови картотеки на футболисти в русенския отбор.
„Разговорите за този транш от 70 184 лева бяха доста дълги. Оказа се, че моите шефове в София не са запознати с реалната обстановка около „Дунав“. Затова и процесът се разтегли във времето. Трябваше да обяснявам много. Благодаря за разбирането от централата. Доколкото знам, еврата вече са в сметката на „Малатияспор“, обясни пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.  
Според него вина за този непредвиден дълг има бившият шеф на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.
„Той подписа договора с Дорду. Освен това остави клуба със 150 000 лева на червено. На всичко отгоре нищо не му попречи, когато се самоопредели само като фен на отбора, да прибере парите от трансфера на Ахмед Ахмедов в ЦСКА. Когато трябваше да дава, беше фен, а когато можеше да вземе, беше клубен президент. Неговите трансфери са особени - говоря още за продажбата на Христофор Хубчев и Самир Аясс. Питайте бившия изпълнителен директор на клуба Ивайло Петков - той ще ви каже повече. Жалко е, че така не се намери институция, която да потърси отговоронст на д-р Симеонов. Футболиистите от миналия сезон бяха гладни и забравени 6 месеца, затова и отборът изпадна до третото ниво на футбола ни“, заяви Димитров.