Щедро дарение зарадва Националното училище по изкуствата. Благотворителната фондация „Детство мое“, която е регистирана и в Сейнт Луис, САЩ, и в Русе от русенката Лъчи Делчева, направи пореден жест към училището, където се подготвят бъдещи музиканти, певци, художници и актьори.
Изключително запазено немско пиано с марката „Цайтер Винкелман“ се вписа в кампанията за подмяна на старите музикални инструменти, която беше обявило училището. Това е още една стъпка към тоталното премахване на старите руски пиана и вече нашите деца ще могат да се изцяло обучават на качествени инструменти, каза директорката на НУИ Мария Дуканова. Впрочем, сестрата на Лъчи - Мануела, и нейната майка Людмила Каймаканова, и двете цигуларки, са випускнички на русенското Музикално училище и са се включили и с дарени суми в кампанията, каза Дуканова. 
Преди дни пристигнаха и всичките народни носии за момичетата от народния хор на НУИ - за жеста на „Детство мое“, който ще даде възможност на талантливите народни певици да излизат със свои костюми на конкурси и фестивали, „Утро“ вече писа в края на миналата година. Носиите на стойност от 2622 лева и са половината от дарителския жест - предстои да бъдат дарени и мъжки костюми. 
Към тази щедрост Лъчи Делчева и нейните съмишленици добавили и още нещо, което било истинска изненада за учениците в НУИ: четири луксозни тома от серията с приключения на Хари Потър! Имаме богата библиотека, но в последните години успяваме да я попълваме само със специална литература, за художествени книги нямаме средства, камо ли да отделим 200 лева за Хари Потър, каза Дуканова. И добави: Четирите прекрасно илюстрирани тома са невероятен сюрприз. Искрено сме благодарни за това добротворчество, което правят хора, които нищо не очакват от нас - освен усмивка и свидетелство за дарение. 
Директорката на НУИ връчи свидетелството за дарение на бащата на Лъчи - Лъчезар Каймаканов, който е представителят на „Детство мое“ в Русе.