Зеленият коридор за имунизиране на всеки желаещ с ваксината на „Астра Зенека“ привлече 346 души извън обхванатите в третата ваксинационна фаза от областта  през почивните дни. Те получиха първата доза в шестте специализирани кабинета в Русе и Бяла.
Само вчера в кабинета на Медицински център 1 се имунизираха 40 русенци. Двете големи болници обслужиха почти равен брой хора - „Медика Русе“ 80 и „Канев“ - 70. В Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ваксина получиха 27. В РЗИ бяха обслужени 60 граждани, в болница „Юлия Вревска“ в Бяла - 44.
Макар че в русенските здравни заведения по разбираеми причини нямаше опашки като в София и Пловдив, желаещите да се ваксинират показаха, че раздухваните в интернет антиваксърски настроения са повече виртуални, отколкото реални.
Днес областният управител Галин Григоров ще проведе съвещание с директора на РЗИ д-р Маргарита Николова и с представители на всички имунизационни кабинети, за да бъде взето решение как да продължи и да се ускори ваксинацията. Възможно е да се вземе решение за откриване на денонощен кабинет, след като вчера здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че такива ще има във всички областни центрове.
Също днес започва имунизацията и при всичките 93-ма лични лекари с ваксината „Астра Зенека“, които вече са получили заявените от тях дози. В кампанията още вчера се включиха първите двама от общопрактикуващите лекари - д-р Турал Агуш и д-р Ивайло Иванов, които имунизираха 25 пациенти от листите си.