Състав на Районния съд прие експертизата на ВМРО, че на 16 август на офиса на партията в Русе на ул. „Пиротска“ са нанесени щети за 140 лева чрез облепване на прозорците с обидни плакати с лика на Красимир Каракачанов. Сумата е за покриване на разходите за измиване и почистване на стъклата, но за да я получи, партията, трябва да заведе иск в съда. Петимата, които са облепили прозорците по време на летните антиправителствени протести, са установени от полицията, което позволи на ВМРО да ги даде под съд за нанасяне на морални и финансови щети. 
„От чисто юридическа гладна точка това дело не е същинско, а по обезпечаване на доказателствата, което го правят смешен политически процес. Петимата протестиращи, които са облепили стъклата на офиса на ВМРО, не са се крили, тъй като с този акт те са изразили несъгласие с политиката на партията и на нейния лидер със средства на политическата сатира, карикатура, плакати и афиши, което е регламентирано в Европейската харта за политическите права“, каза вчера за „Утро“ адвокат Анатоли Казаков, който е един от тримата защитници на петимата протестиращи.
Ръководството на ВМРО-Русе ще вземе решение дали да заведе иск за нанесените ни щети в размер на 140 лева, или да се опита да реши казуса чрез споразумение с петимата протестиращи доброволно да платят тези пари. За нас въпросът е принципен и не става въпрос да се заяждаме за 140 лева. Приемането на експертизата от Районния съд за нанесените ни щети ни дава морално удоволетворение, а това в случая е по-важно за партията, обясни председателят на групата на ВМРО в общинския съвет Асен Даскалов.