„Сега на ред са феновете“, отсече собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев преди няколко дни. Реакцията му бе по повод декларация на фенската група „Офендърс“ /в превод - „Нарушители“/, обвинила го за продажбата на Али Соу в Русия. След новината за трансфера „нарушителите“ наредиха цял списък с обвинения, започващ с думите „Господине, докога ще си играйкаме“. Без гамбиеца Ганчев щял да сдаде отново титлата на „Лудогорец“. И борецът от Ловеч рече: „Край, аз съм дотук. Давам акциите!“.
Оттогава се изписа и изговори много. Защо един от известните бизнесмени в България реагира така емоционално и дали нанесената му жестока обида, както обясни спортният директор Пламен Марков, наистина преля чашата на търпението му?
Едва ли. Ако е така, хуленият с години от феновете  президент на „Барселона“ Бартомеу отдавна да си е тръгнал. Той все пак хвърли кърпата накрая, но защото се оказа, че клубът е под вода с колосални дългове.
А какво да каже собственикът и президент на „Нюкасъл“ Майк Ашли. Привържениците на „свраките“ му искат оставката всеки ден с най-грозни епитети, тъй като, видите ли, не предвидил средства за класни попълнения.
Примерите в тази посока са много, но един ще да е Ашли, друг - Ганчев.
И понеже „червените“ фенове са в пълен шок и грозни подозрения, че без ловчанлията ЦСКА ще се върне в мрачните времена на индиеца Митал, „Титан“ и Александър Томов, веднага се наредиха на опашка с горещи молби за ревизия на решението му. Дори Паро Никодимов извика патетично: „Да излезем на амбразурата!“.
Тези опити изглеждат детински и обречени, още повече, че все още действащото клубно ръководство свиква общо събрание на 20 февруари. Тази генерална сбирка изглежда като последно разчистване на масата и генерална крачка по закон Ганчев да напусне клуба.
Който го познава, казва, че не е човек, който извърта позицията си по два пъти на ден. И само той знае истинската причина защо реши да обърне гръб на Борисовата градина, след като за първи път от години ЦСКА направи много добър отбор и бе пред прага да изпревари най-сетне „Лудогорец“ през този сезон.
Без бившия борец не само че няма да стане, но „армията“ ще се срине и разпадне като картонена кула. Въпрос на време е.