Ръководството на ФК „Дунав“ изпрати документи в Зоналния съвет на БФС във Варна, въз основа на които ще иска картотеки на шестима нови футболисти. Това са Преслав Петков, Василен Марков, Огнян Николов, Мартин Петров, близнаците Теодор и Пламен Иванови.
„Надяваме се да нямаме проблеми“, заявиха от клуба, предвид дълга от 22 000 евро към турчина с германски паспорт Беркан Дорду. 
Тази събота, както вече писа „Утро“, представителният отбор ще играе от 14 часа домакинска контрола срещу „Младост“ /Екзарх Йосиф/. Тя ще е на базата в „Здравец“. 
Проверка ще има днес и отборът с момчета до 15 години. Тимът на треньора Илиян Памуков ще бъде домакин на „Етър“ /Велико Търново/, а на другия ден ще пътува за спаринг срещу „Академик“ /Свищов/. След есенния сезон дунавци са на шесто място в Елитната юношеска лига. 
Тимът с футболисти до 17 години пък замина за петдневен лагер в Сандански. В рамките на бивака отборът, воден от треньорите Мартин Друмев и Денислав Калбанов, ще вземе участие в турнир със съставите на „Пирин“ /Благоевград/, „Септември“ /София/ и „Миньор“ /Перник/.
Дотук всичко хубаво, ако се изключи новината, че още един от талантливите футболисти на „Дунав“ напусна Русе и премина в друг клуб. Става дума за 15-годишния полузащитник Александър Ангелов, който пое към школата на „Лудогорец“.