За Първа пролет бе отложено делото за издаване на класифицирана информация от бивш служител на КАТ в Апелативния съд във Велико Търново. Причината е заразяване на адвокатката на подсъдимия с Ковид-19.
През август 2015 година катаджията Емил Д. спрял в нарушение русенецът Кирил Федосиев-Фараона, но вместо да му напише акт, го предупредил, че е под наблюдение от Шенгенската информационна система заради „бизнеса“ му с проститутки във Франция. Малко по-късно полицаят бил уличен според обвинението в издаване на служебната тайна и предпочел да напусне МВР, но това не го спасило от наказателно преследване.
В Русе осведомителят на сутеньора, прибран междувременно във френски затвор, получи 2.5 години условно с 4-годишен изпитателен срок, но обжалва присъдата. Делото в Апелативния съд обаче забуксува и вече три пъти се отлага. Миналата седмица адвокатът му Боян Българинов упълномощил своя колежка да се яви в съда, тъй като той бил много зает. Тя обаче се заразила в коронавирус и след представения болничен лист делото бе насрочено на 22 март.