Поредната тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла отне два човешки живота вчера. 
Сигнал за челен удар между „Ауди“ и „Опел Комбо“ на прав участък между Индийска колиба и разклона за Тръстеник е получен на тел.112 в 14.25 часа.
Загинал на място е 43-годишен мъж зад волана на „Ауди“, движещо се в посока Русе, което при спускане по наклона на прав участък навлязло в лентата за насрещно движение и блъснало челно „Опел Комбо“. Водачът на опела, който пътувал за Горно Абланово, навлязъл в банкета в опит да избегне удара, но не успял да го предотврати.
При катастрофата аудито се е обърнало по таван, а шофьорът му починал веднага. 
За да бъде спасен другия шофьор, се е наложило пожарникари да режат смазания опел. Изваденият 58-годишен мъж е откаран в болница „Канев“ в съзнание, но с множество счупвания и вътрешни кръвоизливи и не е успял да се пребори за живота си.
Ще се порверява версията дали мъжът с аудито, който по неофициална информация е бил служител на фирма „Пътинженеринг“, не е задрямал и това евентуално да е довело до поредната трагедия на един от най-опасните пътища в страната.
Инцидентът е станал непосредствено пред учебен автомобил, в който са пътували инструктор и трима курсисти. Именно те са подали сигнал на тел.112, тъй като всичко се е разиграло пред очите им.