Футболистите на „Дунав“ победиха вчера с 4:1 в контролен мач дублиращия отбор на „Етър“. Гостите бяха по-добри през първите 15 минути и държаха повече топката, но след това момчетата от русенския тим се отърсиха от напрежението и надиграха съперника си по всички показатели.
Над всички бе Александър Кирилов, който изведе своите напред с гол-шедьовър. Централният нападател пое топката малко пред наказателното поле, навърза като на шега трима защитници и стреля по диагонала. Малко по-късно пък асистира за попадение на Василен Марков, който се разписа в трета поредна среща. Кирилов се пребори за топката по десния фланг, центрира и Марков бе безмилостен с изстрел от няколко метра. 
Александър създаде и нова възможност пред вратата на „Етър“ с ювелирен извеждащ пас.
Веднага след почивката Кирилов покачи на 3:0. Направи го по подобие на началното си изящно изпълнение с първия гол.
Джан Хасан доведе резултата до 4:0 от дузпа, свирена за нарушение срещу него.
След направените много смени след 80-а минута гостите върнаха едно попадение.
Най-хубавото в играта на „Дунав“ бяха бързите атаки с едно докосване на топката. Пролича си, че когато отборът си повярва, футболът му спори. Дублиращият тим на „Етър“ не е мерило за класа, ала се видя, че треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов работят добре и че моделират нападателен стил. На моменти бяха организирани толкова красиви атаки, каквито наистина предизвикаха възхищение. И все пак нивото все още е на база Трета лига. До голямата игра има да изтече още много вода.
Тази събота „Дунав“ ще домакинства в поредна контрола на „Младост“ /Екзарх Йосиф/. Мачът ще се играе от 14 часа на Градския стадион.
„Дунав“: Цветелин Енчев, Мартин Петров, Василен Марков, Димитър Тодоров, Мерт Тасим, Огнян Николов, Диян Димов, Пламен Иванов,  Преслав Петков, Александър Кирилов, Джан Хасан /Винченцо Ангелов, Преслав Папарков, Теодор Иванов, Иван Бакалски, Симеон Дочев, Албер Силвиев, Дани Бонев, Атанас Стамболов/.