Предизвестеният водач на листата на ВМРО в Русе вече и официално е лидер на партийната колона за идващите парламентарни избори. Интригата в листата бяха имената след него и чакането си е струвало. Второто място е отредено за областния управител Галин Григоров, който бе и кандидат за кмет на последните местни избори, следват началникът на Ортопедията в болница „Канев“ доц.Севдалин Ангелов и началникът на просветното управление в Русе Росица Георгиева. Следващата партийна номинация е Нина Крушева. 

В листата личат още познати имена.
Следващата политическа интрига е дали Искрен Веселинов, който и неформално, и формално е силен фактор във ВМРО като зам.-председател на партията, ще бъде водач на листа и в друг район в страната. Ако това стане, формацията повтори успехите си от последните вотове и Веселинов влезе в парламента с друга листа, това директно ще отвори пътя за София на Галин Григоров. 
На запитване на „Утро“ възможно ли е да поведе и друга листа, Искрен Веселинов отговори, че в момента не може да коментира този въпрос.
50% от листата на ВМРО е съставена от гражданската квота. 
Интересна е появата на името на студента по право Давид Александров, който е и съпредседател на сдружението РОД, оглавило протестите срещу Стратегията за детето, а преди това и против Истанбулската конвенция. 
„Ние сме съюзници в отстояване на традиционните семейни ценности за състава на едно семейство от мъж и жена, против еднополовите бракове и така наречената джендър пропаганда в учебниците“, обясни водачът на листата Искрен Веселинов.
Той коментира и самостоятелното явяване на изборите.
„Коалицията се разпадна може би три месеца след изборите и две години от мандата бяха изгубени във вътрешни спорове. Самостоятелното ни явяване на изборите е логично, след като ние теглехме основната част от тежестта на парламентарната дейност и различния ни фокус на интереси“.
Наред с това Веселинов отчете дейността си в парламента през изминалите 4 години, в които бе сред най-активните депутати и в парламентарните комисии, и в пленарната зала. Посочени бяха ремонти на пътища и инфраструктурни проекти, съдействието за отпускането на два транша по 1 млн.лв. за изграждане на нов изследователски център в Русенския университет и привличането на инвеститор клас „А“, на който се разчита да изгради логистично-производствен парк с летище в Щръклево. Другият акцент бе изграждането на магистралата Русе-Търново, което според депутата вече е необратимо и финансирането й е осигурено, тъй като е водещ проект по оперативна програма „Транспорт“. По-късно Веселинов пусна подробен отчет за дейността си в страницата си във фейсбук.
Листата на ВМРО
1. Искрен Веселинов 
2. Галин Григоров
3. доц.Севдалин Ангелов
4. Росица Георгиева
5. Нина Крушева
6. Деян Димитров
7. Валентин Джамбазов
8. Магдалена Георгиева
9. Давид Александров
10. Ангел Петков
11. Румен Григоров
12. Владо Владов 
13. Деян Стайков
14. Цветелин Радулов
15. Евгени Велковски
16. Траян Тотев