С хоро и питка партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ откри официално офиса си в Русе в събота. Той се намира на ул. „Църковна независимост“ 5. На откриването присъстваха заместник-председателят на партията Тошко Йорданов и главният секретар Виктория Василева. Бяха представени и част от местните партийни ръководители като Светлин Стоянов - областен координатор, Татяна Нахабедян - отговорник за Русе, Стойчо Минков - за Бяла, Николай Захариев - за Ветово,  и Станислава Христова - за Иваново.
Тошко Йорданов призова към висока активност на предстоящите избори и гражданите да препотвърдят гласа си, даден на организирания от Слави Трифонов референдум преди няколко години. „Важно е хората да излязат и да гласуват срещу купения вот, срещу страха и да се изявим като граждани. Тези, които излязоха преди 4-5 години на референдума, бяха 2 мил. и половина души, много повече от 300 000 хил. купени гласове“, каза той.
Партията вече е готова с кандидат-депутатската си листа за Русе, но Йорданов заяви, че тя ще бъде оповестена в законовия срок. Той отказа и да коментира какви са очакванията му за предстоящите избори. 
„Русе е градът, от който тръгна съпротивата. Ще ми се да върнем този дух в Русе, защото той има невероятна култура и традиции, но това остава в историята. Нека напишем наново историята. Този град има бъдеще“, каза главният секретар на партията Виктория Василева.
Накрая всички се снимаха пред Паметника на свободата.