Футболистите на „Дунав“ продължиха победния си ход в подготовката си за пролетния дял от първенството на Североизточната Трета лига. След успеха преди няколко дни срещу „Спартак“ /Плевен/ избраниците на треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов надделяха у дома с 2:0 в контрола и срещу „Янтра“ /Полски Тръмбеш/. Мачът се игра на осветление на Градския стадион.
Дунавци откриха резултата през първото полувреме с гол на Василен Марков. Той се пласира най-добре при изпълнение на корнер и с глава прати топката в мрежата.
Централният защитник беше и най-добрият футболист на терена. Той играе в проверките, без да бъде сменян, което означава, че със сигурност ще е титуляр през пролетния сезон. 20-годишният русенецът Марков се завърна в България, след като бе играл по-рано за германски отбор.
Вторият гол падна към края на мача след шут на  Симеон Дочев от границата на наказателното поле.
Едно полувреме с екипа на „Дунав“ записа дошлият на проби от „Шумен“ Симеон Савов. Опорният халф се включи добре, най-малкото отиграваше топката на сигурно и без рискове. Влезе и в няколко здрави единоборства.
Като цяло многото голови положения липсваха, но пък пролича най-важното - в играта на „Дунав“ личеше желание и сериозни опити за отборни действия. Така и не се видя футболист, който да се увлича в солови акции, за да изпъкне пред треньорския щаб. 
Следващата проверка ще е утре в Русе срещу „Черноломец“ /Попово/. Поповчани завършиха есенния сезон на пето място с 25 точки. Русенският отбор завърши осми с 23. 
„Дунав“ започна двубоя в състав с Цветелин Енчев, Мартин Петров, Преслав Папарков, Василен Марков, Мерт Тасим, Преслав Петков, Пламен Иванов, Албер Силвиев, Огнян Николов, Джан Хасан, Александър Кирилов.
След почивката в игра влязоха Теодор Иванов, Константин Митев, Симеон Савов, Дани Бонев, Димитър Тодоров, Атанас Стамболов, Симеон Дочев. 

Цирков: Имаме футболисти за
две равностойни единайсеторки

„Получи се много полезна контрола срещу добър и стойностен съперник за нивото на Трета лига. Гостите се опитаха да ни затруднят със здрави единоборства, но най-хубавото беше, че нашите футболисти не отстъпваха по агресия и в борбата за всяка топка. Всички се постараха да дадат максимума от себе си. Намирам, че дошлият на проби от „Шумен“ Симеон Савов се представи добре. Игра през второто полувреме и ни даде сигнали, че трябва да остане при нас за допълнителни изпитания. Със сигурност ще играе в утрешната контрола срещу „Черноломец“ /Попово/, пък после ще решаваме дали заслужава да бъде част от „Дунав“. След мача срещу „Янтра“ /Полски Тръмбеш/ аз и колегата Ивайло Кирилов сме пред трудната задача кои да са освободените футболисти. На този етап обаче нямаме никакво решение, тъй като никое от момчетата не заслужава да си тръгне. Всички се борят за мястото си. Спокойно мога да кажа, че в „Дунав“ сега има играчи за две равностойни единайсеторки“, коментира пред „Утро“ треньорът на тима Мартин Цирков. 
Все още не се знае къде ще се проведе мачът срещу „Черноломец“ /Попово/.
„Прогнозите на синоптиците вещаят дъжд, така че вероятно ще посрещнем гостите на базата в „Здравец“, каза Цирков.