Осигуряване на средства за ремонт на две улици, откриване на дежурен дентален кабинет и безплатен градски транспорт за възрастни са част от предложенията, отправени към кмета Пенчо Милков за включването им в общинския бюджет за 2021 година, от общинските съветници от ГЕРБ Наталия Кръстева, Евгени Игнатов и Алисе Муртезова.
Двете улици за ремонт са „Инж. Бъркли“  и „Алея Бели брези“ в кв.“Здравец“. На първата се намира Млечна кухня, а втората е заключена между 10 блока, но и двете са в изключително лошо състояние и нямат нужда от инцидентно пълнене на дупки, а от цялостно асфалтиране. В подобно състояние са и ул. „Едуард Винтер“ и междублоково пространство на блоковете „Иван Кръстев“ - I и II, „Лайпциг“, „Петър Вичев“ и „Баларев“, посочва Наталия Кръстева. Тя обръща внимание и на още нещо - че през 2019 г. в бюджета са били осигурени средства за изграждане на плувен басейн, но нито в миналогодишния, нито в сегашния има такова перо.
Евгени Игнатов пък настоява за допълнителни 100 000 хил. лева за развитието на спорта в града, както и за проектиране и изграждане на закрита спортна зала за лека атлетика. „Недопустимо е областен град с традиции в леката атлетика да няма къде да тренират атлетите на закрито“, мотивира се Игнатов.
Отдавна коментираната тема за дежурен дентален кабинет в Русе е поставена на вниманието на кмета Милков от Алисе Муртезова. Впрочем откриването на денонощен зъболекарски кабинет беше едно от приоритетните условия в конкурса за шеф на Стоматологията. Той беше спечелен от действащия дотогава управител д-р Елена Дачева, която преди това на въпрос на „Утро“ отговори, че има много финансови, кадрови и някои законови пречки пред реализиране на идеята, но разработва проект за финансиране, който ще представи пред Общината. Би могло например да се вземе предвид опитът на София, в която има няколко дежурни дентални кабинета, а във Варна и Плевен са по един.
Муртезова предлага също и двойно увеличение на предвидените 8000 лева за профилактика и лечение на гръбначни изкривявания на 80 деца от 1 до 4, което е крайно недостатъчно. Третото й предложение е за безплатно пътуване в градския транспорт на хора над 65 години. Този въпрос й е бил поставян много пъти при срещите й в пенсионерските клубове. В момента възрастните хора заплащат 10.50 лева за абонамента карта за 30 пътувания с тролейбусен превоз и 12.00 лева за пътуване с автобус.