26-годишният Тошко Тодоров дари 20 свои картини на Онкоцентъра, които ще красят фоайето на лечебното заведение. Той е любител художник, а изборът кого да зарадва с творбите си не е случаен. „В онкодиспансера работех известно време като санитар. Научих много както от лекарите и колегите, така и от пациентите. С тези картини искам да изразя своята подкрепа към всички тях. Надявам се, че така ще внеса не само цвят, но и надежда за по-добро бъдеще“, казва Тошко.
Той рисува предимно цветя, в които открива различни образи. През 2017 г. е представил свои картини и кукерски маски на фестивала в перник. Казва, че обича да наблюдава отстрани хората и да се вдъхновява от техните истории. Търси усмивки и щастие, но напоследък не ги откривал. Въпреки това е категоричен, че ще продължи да твори, за да влияе позитивно с изкуството си на настроението на хората.
Този жест на Тошко Тодоров няма да остане единичен. На 1 март той ще раздаде 1000 мартеници на лекари и пациенти в Онкоцентъра и Центъра за психично здраве, а на 8 март ще подари от своите ръчно изработени картички на всички болнолежащи дами в Комплексния онкологичен център.