Причинена смърт на пътя Русе-Бяла заради висока скорост и неправилно движение ще се разследва в съда почти 5 години след инцидента.
На 16 май 2016 година идващият от Екзарх Йосиф с фолксвагена си Г.Е. спрял на кръстовището с главния път, огледал се и като не видял да се задават автомобили и от двете посоки, потеглил наляво към Русе. В това време изневиделица се появил пътуващ в посока Бяла лек автомобил „Хонда Акорд“, управляван от 65-годишен румънец, който без всякакъв спирачен път се забил в задния ляв калник на фолксвагена. Водачът на русенския автомобил починал на място от тежки травми на главата, гърдите, корема и крайниците. Румънецът се размина с леки наранявания.
Според направената експертиза румънецът се е движил със 108 км/час, не е намалил скоростта при вида на излизащата от разклона кола и е карал по средата на пътя, а не вдясно и затова не успял да реагира на удара. 
Ако обвиненията бъдат доказани, законът предвижда затвор от две до шест години. Разпоредителното заседание по делото е насрочено на 17 март в Окръжния съд.