Министърът на спорта Красен Кралев, който неофициално е определен за водач на листата на ГЕРБ в Русе, проведе среща с представители на русенски клубове, на която отчете държавни спортни инвестиции за областта през последните 5 години за 37 милиона лева. На сбирката в Спортното училище той уточни сумите и обектите, в които са вложени - ремонт на залата по борба /194 400 лева/, Арена Русе /първоначални 9 милиона и още 20 за придобиване на собствеността й до 51 процента/, 1 милион за модернизацията на Градския стадион, ремонти в Спортното училище /3 милиона/, изграждането на зала в Бяла /1,8 милиона/, ремонт на залата за вдигане на тежести /105 890/, зала по бокс /257 742/. В момента върви ремон на закритата лекоатлетическа писта /162 604/. Тя трябва да е готова в края на март.
Освен това се изгражда физкултурен салон в Професионална гимназия по туризъм /860 000 лв/. В Бяла, Борово и в Щръклево ще бъдат направени три футболни игрища, всяко на стойност 150 000 лв. 4 площадки за стрийт фитнес ще са на разположение на жителите на Ценово, Сливо поле, Две могили и Полско Косово, като във всяка от тях ще бъдат вложени 50 000 лв.
33 клуба от Русе ще получат финансиране по Програмата за развитие, което тази година е завишено двойно - общо 573 887 лева. Средствата ще бъдат изплатени още през февруари. 
Бе поставен въпросът за липсата на басейн с олимпийски размери в Русе и Кралев призна, че държавата е длъжник на плуването.
Той посети гребната база на езерото в Николово, където стана ясно, че клубът по кану-каяк „Георги Демирев“ ще получи 24 740 лв. 32 895 лева ще е помощта за другия клуб - „Локомотив“. Министерството ще закупи лодки за двата клуба.
Кралев се срещна още с ръководството на клуба по академично гребане „Локомотив“, с предстаявители на ФК „Дунав“ и клуба по футзал „Русе“. Той разговаря с боксьорката Анна-Мария Дялова, която спечели бронз на европейското за девойки.