В мрачните февруарски дни, когато отново започват да се нагнетяват депресивни новини за възможна трета вълна на коронавируса, талантливите майсторки на ръчно изработени кукли и аксесоари и кукли възхитителни оригинални бижута - Силвия Кузманова и Венета Русинова подновяват артистичните срещи с ценителите на уникални красоти. 
След дълго затишие отново мислим за срещите с вас, които ни зареждат, радват и мотивират, казват двете русенки, чието сдружение „Русе Арт Проджект“ организира първото за годината отворено ателие. То ще посрещне приятели и почитатели идната събота, 13 февруари. Мястото на срещата е ателието на Венета - „Натюрел“, което се намира в тунела в блока, известен на русенци като Блока на борците, срещу Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура. 
За да се спазят всички противоепидемични мерки, влизането в ателието ще бъде „на порции“, а гост авторите ще присъстват само чрез свои произведения. Силвия и Венета се надяват, че това няма да попречи на настроението и на приятните емоции, които ще се подсилват от забавни изненади, почерпка и докосване до красиви и стилни вещи и украшения. 
Началото е в 10 часа на 13 февруари, финалът е предвиден за седем вечерта.