Една чудесна инициатива на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ помага на нейните верни читатели, които в напрегнатите коронавирусни времена и в студените зимни дни не могат да отидат сами да си изберат книги. От декември библиотеката предлага новата услуга - доставяне на книги по домовете. Достатъчно е да направите предварителна заявка по телефона, за да съобщите предпочитаните заглавия, които искате да прочетете. Едно обаждане по телефон на номера 082 820130 или 0878 574918 ще ви осигури скорошно посещение на добрия помощник Книжко, който ще ви зарадва с избраните от вас четива, казаха в РБ. 
Оттам уточниха, че услугата е адресирана до всички, които по една или друга причина се налага да отложат посещенията си в библиотеката. Обикновено след подадената по телефон заявка Книжко пристига с пакета книги за прочит до два работни дни.
Много от младите хора вече са информирани за тази услуга и се възползват от нея, ние очакваме и по-възрастните ни читатели да оценят нашия жест и да си поръчват книги по телефоните, казаха от РБ „Л.Каравелов“. И припомниха, че работните часове, през които всяко позвъняване ще бъде прието, са от 8.30 до 18.30 от понеделник до петък, а в събота от 9.30 до 17.00 часа.