Очаквано и дори предизвестено Крум Зарков официално бе посочен за водач на листата за Русе от Изпълнителното бюро на БСП. Решението трябва да бъде утвърдено от Националният съвет на партията, което се смята за формалност. 
„Щастлив съм, че националното ръководство ми гласува доверие и че организацията на русенските социалисти изразява своята подкрепа, а най-щастлив съм, че ще продължа да работя за Русе. Продължавам да твърдя, че централните власти, правителството, не обръща достатъчно внимание на града и неговите проблеми, това трябва да се промени“, каза Крум Зарков малко след края на заседанието на „Позитано“ 20.
„Хубаво е начело на листата да има човек, който вече е работил и ще продължи да работи с темпото, с което сме свикнали“, коментира областният председател на БСП Пламен Рашев. Така се сбъдна прогнозата му, че ще бъде изненада, ако централното ръководство пренебрегне желанието на местната структура 38-годишният Зарков за втори път да поведе червената колона.
„Структурите ще подредят листите след водачите и вярвам, че там ще се допълни експертизата и с други, необходими на Народното събрание качествени професионалисти“, заяви Корнелия Нинова.
Очаква се листата, за която социалистите от Русе и областта имат 16 кандидати, да е ясна до края на следващата седмица.