Няма данни за заразени с британската разновидност на коронавируса в Русенска област, каза за „Утро“ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф.Тодор Кантарджиев. Въпросът му беше зададен заради спекулации, че като граничен район Русе е по-застрашен от проникване на тръгналата от Англия мутация на Ковид-19, за която се знае, че е много по-заразна и се разпространява по-бързо.
35 са новите случаи на коронавирус през предходното денонощие. Най-много новозаразени - 21, са в Русе, останалите 14 са от останалите общини в областта. За поредно денонощие няма новоизлекувани.  Активните случаи са 391, в болници са настанени 109 души, като почти една трета от тях - 31, са в интензивни отделения.
За жалост са починали още трима мъже и две жени с положителен тест за коронавирус и смъртните случаи от началото на пандемията вече са 440.
В ход е организацията по ваксиниране на преподавателите и непедагогическия персонал в училищата в региона, които са пожелали доброволно да бъдат имунизирани срещу Ковид-19. Очаква се това да стане до края на седмицата, като имунизацията ще се извърши в обособените кабинети в болница „Медика Русе“, Белодробната болница,  ДКЦ 1, Медицински център 1 /бившата Втора поликлиника на ул.“Борисова“/, медицински център „Медика Консулт“ на ул.“Воден“ и  болница „Юлия Вревска“ в Бяла. Болница „Канев“ няма да участва в процеса за имунизация на учителите и служителите в училищата в Русе.
От утре е запланувана и имунизация в социалните институции, като първи ще са обитателите и част от персонала на домовете „Милосърдие“ и „Св. Никола“. Там ваксините ща се поставят от мобилни екипи на Регионалната здравна инспекция.