38-годишен разпространител на дрога е върнат зад решетките, след като се оказало, че има собствено виждане за домашния арест. 
Борислав С. е арестуван на 21 юли миналата година на пътя за Плевен с 4 грама хероин. Месец преди това пък е заловен с метамфетамин и това логично води до вкарването му в ареста.
Три месеца по-късно дилърът на дребно внася искане за по-лека мярка за неотклонение, защото трябвало да се грижи за семейството си и за роденото в началото на миналата година дете. В Русе молбата му е отхвърлена, но Апелативният съд във Велико Търново постановява да се прибере вкъщи и да бъде под домашен арест. При проверки в дома му на 29 декември, 2 януари и на 12 януари обаче полицията не го открива и Окръжна прокуратура иска от съда отново да бъде задържан под стража. 
Борислав на свой ред подава молба за допълнително облекчение на мярката за неотклонение и промяната й в подписка. Мотивите му са, че първата проверка била извършена по мобилния телефон, но неговият бил стар и връзката се разпаднала. При втората чукали на вратата му, но това станало през нощта, когато той спял дълбоко и не чул. За проверката на 12 януари признал, че е бил извън жилището, но само за да свали акумулатора на колата си и да го продаде, за да изкара пари за прехрана на семейството си. 
Тези оправдания не минаха пред Окръжния съд и магистратите определиха постоянен арест, който може да се обжалва в тридневен срок.