Окръжният съд одобри споразумение между   прокуратурата и адвоката на 53-годишния Д.Д. за година и половина лишаване от свобода при първоначален строг затвор и той вече е в затвора в Ловеч.
Бургазлията признал, че на 3 януари 2019 година е обменил в чейнджбюро „Тафи“ на бул. „Цар Освободител“ 2 фалшиви банкноти по 1000 швейцарски франка за 3400 лева. Измамата била установена в края на деня и след подаден сигнал в прокуратурата Окръжният съд го обяви за международно издирване. На 12 декември миналата година Д.Д. беше заловен, но в ареста получи сърдечни проблеми и бе настанен на лечение в болница „Канев“. След отминаване на кризата беше вкаран в следствения арест.
Междувременно от Германия се получи искане Д.Д. да бъде предаден на Районния съд в Берлин, откъдето има издадена европейска заповед за арест. Причината отново е фалшификация на пари. На 30 август 2018 година бургазлията се подстригал и избръснал във фризьорски салон, но платил с една банкнота от 500 фалшиви евро. Служителката не забелязала, че парите са фалшифицирани и му върнала 318 евро като ресто. След това измамата била установена и е сигнализирана прокуратурата в Берлин, откъдето е направено разследване, но Д.Д. потънал вдън земя. Така се стигнало до европейската заповед за арест. 
На 27 януари Окръжният съд даде съгласие Д.Д. да бъде предаден на германските власти и по всяка вероятност след осъждането му там той ще излежи двете присъди на тяхна територия.